Οι πολιτικοί για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Σας περιμένουμε στην πατρίδα

Οι πολιτικοί για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Σας περιμένουμε στην πατρίδα

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου δέχθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί για τη δύναμη και το ήθος που επέδειξαν

Την είδηση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές χαιρέτισαν τα πολιτικά κόμματα και συνεχάρησαν τους δύο στρατιωτικούς για το ήθος και το σθένος που επέδειξαν.

«Άγγελε, Δημήτρη να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα και να σας σφίξουμε στην αγκαλιά μας. Καλή λευτεριά» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Μεγάλη χαρά που Άγγελος και Δημήτρης είναι ελεύθεροι. Καλώς να έρθουν στην πατρίδα» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Πολλά συγχαρητήρια στον πρέσβη μας Π.Μαυροειδή, στον ΠΥΒ Α. Μπαλτά και στην πρόξενο Σ. Θεοχαρiδη. Ευχαριστήρια σε όσους βοήθησαν από τουρκική πλευρά. Η διπλωματία είναι η μεγάλη κερδισμένη της Βραδιάς».

Ως «μια πολύ ευχάριστη είδηση που μας χαροποιεί και μας συγκινεί», χαρακτηρίζει την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης. Ο κ. Κεφαλογιάννης, που είχε επισκεφθεί ως εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης, τόνισε στη δήλωσή του: «Παραμονή της Παναγίας, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης επιστρέφουν στην Πατρίδα και στις οικογένειες τους. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί με υψηλό φρόνημα αντιμετώπισαν επί 167 ημέρες την περιπέτεια της παράνομης κράτησης τους στις φυλακές της Αδριανούπολης. Με απαράμιλλο ήθος και στωικότητα όλο αυτό το διάστημα υπέμεναν την περιπέτεια των παιδιών τους οι δυο οικογένειες. Καλωσορίζουμε με χαρά και συγκίνηση τον Άγγελο και τον Δημήτρη στην Πατρίδα».

Την «απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 5 μήνες αδικαιολόγητης φυλάκισης», χαιρέτισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας τη σημαντική, θετική εξέλιξη. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πράξει όλες τις απαραίτητες πολιτικές, διπλωματικές και νομικές ενέργειες προκειμένου να λήξει οριστικά η περιπέτειά τους, ανέφερε η κυρία Γεννηματά και συνεχάρη τους ίδιους και τις οικογένειές τους για την υπομονή και την καρτερικότητα που επέδειξαν. «Περιμένουμε με λαχτάρα να τους καλωσορίσουμε στην πατρίδα».

«Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάτω από το βάρος της κατακραυγής για την άδικη σύλληψη και κράτησή τους, είναι μια θετική εξέλιξη, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως αποδεικνύεται και από τις καθημερινές προκλήσεις, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Η παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών επιτέλους τερματίστηκε ύστερα από 168 μέρες. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των σχέσεών μας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως «το σθένος που επέδειξαν τα δυο παιδιά και οι οικογένειές τους είναι κάτι που συγκίνησε όλους τους Έλληνες. Μπράβο τους».