Κουβέλης: Εφαρμογή της νομιμότητας οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Κουβέλης: Εφαρμογή της νομιμότητας οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Μεγαλύτερο το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης αν αφήσει τα αυθαίρετα ως έχουν είπε ο ανπληρωτής ΥΕΘΑ

«Οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν τελεσεδίκως χαρακτηριστεί παράνομα, θα γίνουν με τους κανόνες της νομιμότητας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «η παρανομία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη νομιμότητα».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στις αποφάσεις της κυβέρνησης και ότι θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων, που έχουν τελεσιδικίσει, ενώ πρόσθεσε, ότι όποιος έχει αντίρρηση και έχει τη δυνατότητα ένδικων μέσων, μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 15 ημερών. «Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής σε μακροχρονες διαδικασίες. Η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος της κυβέρνησης είναι να αφήσει τα αυθαίρετα ως έχουν», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις και το ρόλο τους στο έργο της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, τόνισε ότι το όριο ετοιμότητας τους είναι 4 ώρες και στην συγκεκριμένη πυρκαγιά ήταν εκεί άμεσα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. «Δεν ολιγώρησαν καθόλου, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν έλαβαν μέρος στην κατάσβεσή της στρατιωτικά αεροπλάνα, γιατί θα γκρεμίζονταν σπίτια στο Μάτι και θα σκοτώνονταν άνθρωποι», διευκρινίζοντας πως τα στρατιωτικά μέσα λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε, ότι ο κ. Τόσκας και η ηγεσία των σωμάτων κράτησαν υπεύθυνη στάση, ενώ επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της, λέγοντας πως δεν είναι θεσμικός ο τρόπος, που αντιπολιτεύεται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...