Πρόστιμο 25.000 στον Πολάκη για τα υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ

Πρόστιμο 25.000 στον Πολάκη για τα υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ

Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας - Η αντίδραση: «Τυχαίο άραγε σ΄ αυτή την συγκυρία;»

Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ επέβαλε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, κάνοντας δεκτή την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωανα με ανακοίνωση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «ο κος Πολάκης θα πληρώσει τις ύβρεις» και ανακοινώνει ότι τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 € στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500€ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Η αντίδραση: «Τυχαίο άραγε σ΄ αυτή την συγκυρία;»

Πηγές από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σχολιάζοντας την απόφαση αφήνουν αιχμές για τον χρόνο δημοσίευσής της. «Τυχαίο άραγε σ΄ αυτή την συγκυρία;» αναφέρουν και τονίζουν ότι «καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη «επιτυχία», κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε».

Προσθέτουν ότι στο εν λόγω δικαστήριο, ο κ. Πολάκης ζήτησε δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο κοινοβούλιο που απαιτούσαν την παρουσία του. «Παρόλα αυτά, το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκε ερήμην», αναφέρουν και προσθέτουν ότι «προφανώς και με αίτημά του, η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία του και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο)».

Επίσης, σημειώνουν ότι «καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του αν. υπουργού Υγείας στα social media, να μην αναμένουν να δουν οι "θιγμένοι ενάγοντες" της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δεν μπορεί να "επανορθώσει" την λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο "συνδικαλισμός" και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα "σκουπίδια της ιστορίας"»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«ΑΘΗΝΑ 6/8/2018

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 605
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο κος Πολάκης θα πληρώσει τις ύβρεις.
20.000€ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ

Ο κος Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κου Τσίπρα.
Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της δικαιοσύνης.
ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ εξέδωσε ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθμός 2447/2018) για την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο κος Πολάκης ανάρτησε στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα THE GUARDIAN οι οποίες αναφερόταν στην ραγδαία αύξηση των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους. Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000€ στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000€ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.
Επίσης περίληψη της εν λόγω απόφασης να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και καταβολή μέρος των δικαστικών εξόδων.
Σας κοινοποιούμε την ΑΠΟΦΑΣΗ.

Τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 € στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500€ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ».