Η Μόσχα ενημέρωσε τον Έλληνα πρεσβευτή στην Ρωσία για τα αντίμετρα

Η Μόσχα ενημέρωσε τον Έλληνα πρεσβευτή στην Ρωσία για τα αντίμετρα

Το ρωσικό ΥΠΕΞ επέδωσε διάβημα στον Έλληνα πρεσβευτή

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κλήθηκε σήμερα ο Έλληνας πρέσβης, προκειμένου, όπως αναφέρει το Reuters, να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας». Η υπόθεση αφορά την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών.

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα το υπουργείο είχε επίσης καλέσει τον πρέσβη της Ελλάδας, Ανδρέα Φρυγάνα. Τότε τού είχε επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας από την πλευρά της Ρωσίας με τη Μόσχα να χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να πληγούν σοβαρά οι σχέσεις των δύο χωρών.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε υποστηρίξει τότε πως πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης βρισκόταν η Ουάσιγκτον.