Την παραίτηση της Ρένας Δούρου ζητά ο Γιώργος Πατούλης

Την παραίτηση της Ρένας Δούρου ζητά ο Γιώργος Πατούλης

Την κατηγορεί ευθέως για αδράνεια σε σχέση με τις φονικές πυρκαγιές

Την παραίτηση της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου ζητάει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση «αποκαλυπτικών» -όπως αναφέρει- «εγγράφων και e-mails, που αποδεικνύουν την καθυστερημένη για ακόμη μία φορά αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής απέναντι σε ένα καταστροφικό γεγονός, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας».

Ο κ. Πατούλης καλεί με γραπτή δήλωσή του την «κυρία Δούρου, αν έχει φιλότιμο, αρχικά να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί. Και στη συνέχεια, οφείλει να παραιτηθεί». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, η Περιφερειάρχης Αττικής «έχει προσωπική πολιτική ευθύνη, γιατί δεν γνώριζε τόσο η ίδια, όσο και οι υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία συνεργάτες της, ως όφειλαν από την πρώτη στιγμή, την εξέλιξη των πυρκαγιών και δεν πρόβλεψαν τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν, για την προστασία των κατοίκων».

Επίσης, γιατί «δεν έδωσε με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας, έγκαιρα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την εντολή για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους, αν και είχαν την ευθύνη βάσει του νόμου». Επειδή «πιάστηκαν απροετοίμαστοι, συγκάλεσε πολύ καθυστερημένα, στις 19:56, συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Περιφέρειας, όταν όλα είχαν ουσιαστικά τελειώσει». «Στη συνεδρίαση αυτή, που η ίδια δεν συμμετείχε, αποδείχθηκε ότι δεν είχε η Περιφέρεια εικόνα της πραγματικής κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, γι' αυτό και δεν δόθηκε, έστω και καθυστερημένα, εντολή για εκκένωση» τονίζει ο κ. Πατούλης.

«Όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας, η ίδια κρύφτηκε από τις ευθύνες της και όχι μόνο δεν ζήτησε μία συγγνώμη για την ανεπάρκεια των υπηρεσιών της, αλλά επέτρεψε να υπάρξουν διαρροές που μιλούσαν για ευθύνες των δημάρχων, κι όχι της Περιφέρειας, για το γεγονός ότι δεν εκκενώθηκε το Μάτι, περιοχή διοικητικών ορίων δύο δήμων, δηλαδή του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και τουΔήμου Μαραθώνος» προσθέτει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...