Πολάκης: Στη σύσκεψη υπήρχαν πληροφορίες για δυο νεκρούς

Πολάκης:  Στη σύσκεψη υπήρχαν πληροφορίες για δυο νεκρούς

«Η άναρχη δόμηση στην περιοχή ανάγκασε 1.000 ανθρώπους να εγκλωβιστούν στην παραλία»

Υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς την ώρα της σύσκεψης, όμως δεν είχαν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές γι’ αυτό και δεν ανακοινώθηκε εκείνη την ώρα τίποτα, ανέφερε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, συμπληρώνοντας πως στη συνέχεια όταν είχαμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,σημείωσε πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο για την πυρκαγιά στην Κινέτα όσο και στην πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά και το Μάτι, προσθέτοντας ότι στην πυρκαγιά στον Νέο Βουτζά οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί και είχαν δυτική κατεύθυνση που ούτε η αντιπυρική ζώνη στη Μαραθώνος κατάφερε να τη σταματήσει, αλλά την οδήγησε προς τα σπίτια στο Μάτι, όπου υπήρχε άναρχη δόμηση και εμπόδισε τον κόσμο να απεγκλωβιστεί.

Ο κ. Πολάκης τόνισε με έμφαση πως από την αρχή υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Περιφέρειας, του ΕΚΑΒ, γι’ αυτό και μπόρεσαν να φύγουν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις αλλά και πάνω από 12.000 άτομα από την περιοχή. Ωστόσο, όπως είπε, η άναρχη δόμηση στην περιοχή ανάγκασε 1.000 ανθρώπους να εγκλωβιστούν στην παραλία, ενώ από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε οδική πρόσβαση στο Μάτι.

Ανέφερε ότι άμεσα 187 τραυματίες, μεταξύ αυτών 23 παιδιά, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και βρέθηκαν αμέσως κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τους ανθρώπους που ήταν βαριά τραυματισμένοι.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες καθώς υπάρχουν νεκροί, σημειώνοντας πως θα υπάρξει έρευνα για τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο. Για τους επιχειρησιακούς χειρισμούς που πάρθηκαν ή δεν πάρθηκαν, είπε χαρακτηριστικά.