«Οι Ευρωσοσιαλιστές πιέζουν το Ποτάμι να ψηφίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

«Οι Ευρωσοσιαλιστές πιέζουν το Ποτάμι να ψηφίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ»

Σύμφωνα με το Politico, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές επιθυμούν να βοηθήσουν τον Τσίπρα

Πιέσεις από την Ευρώπη και δη από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών δέχεται το Ποτάμι προκειμένου να ψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Την πληροφορία μεταφέρει το περιοδικό Politico στην ηλεκτρονική του έκδοση, επισημαίνοντας πως η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμεί να βοηθήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιτύχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην ψηφοφορία.

Το περιοδικό επικαλείται δηλώσεις από μέλη της ομάδας S&D και όπως αναφέρει, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη πλειοψηφία ασκούνται πιέσεις στο φιλελεύθερο - αριστερό Ποτάμι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να υπερψηφίσει το σχετικό νόμο, αφού οι κυβερνητικοί εταίροι του Τσίπρα αντιτίθενται στην αλλαγή του ονόματος, στερώντας του την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Τα μέλη του S&D φέρονται επίσης να έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει σιωπηλό στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, ο Τζο Λέινεν χαρακτήρισε την παθητικότητα του ΕΛΚ «επαίσχυντη, δεδομένου ότι διακυβεύονται πολλά», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.