Έκτακτο υπουργικό για τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής

Έκτακτο υπουργικό για τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής

Στις 5 το απόγευμα συγκαλεί ο πρωθυπουργός το κυβερνητικό σχήμα

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την επόμενη μέρα από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής συγκαλεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Του υπουργικού προηγήθηκε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και των αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα των πυρκαγιών αλλά και τα μέτρα για τους πληγέντες.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρηστικές ενέργειες.

Την ευγνωμοσύνη του σε όλους του εργαζόμενους του ΕΣΥ που από την πρώτη στιγμή, περιέθαλψαν -με φιλότιμο και αξιοπιστία, όπως είπε- τους πληγέντες από τις πυρκαγιές εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα δομές Υγείας, των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο κ. Ξανθός, από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, ευχαρίστησε όλους του γιατρούς και τους νοσηλευτές, τονίζοντας: «Τους ευχαριστούμε γιατί ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ήταν μεγάλη η προσπάθειά τους, η οποία συνεχίζεται για να απαλύνουμε τις πληγές των ανθρώπων. Είναι σημαντική η ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη, γι αυτό θα ενισχύσουμε τις δομές της περιοχής με ψυχολόγους, αλλά και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων».