Βρούτσης: Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Βρούτσης: Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε 21 αχρείαστες μειώσεις συντάξεων από το 2015

Στην αλλαγή του «νόμου Κατρούγκαλου» προκειμένου να μετατραπεί το ασφαλιστικό σε ένα δίκαιο, ανταποδοτικό, αποτελεσματικό και απόλυτα διαφανές σύστημα και σε μια γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα προχωρήσει η ΝΔ, εάν γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, όπω δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο τομεάρχης Εργασίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις όλων και περισσοτέρων κυβερνητικών στελεχών για το ενδεχόμενο μη εφαρμογής των ψηφισμένων μειώσεων στις συντάξης από 1ης Ιανουαρίου 2019, ο κ. Βρούτσης είπε, ότι «η ΝΔ καλωσορίζει το ενδεχόμενο της μη περικοπής συντάξεων», τονίζοντας ωστόσο, ότι η τυχόν απόφαση της κυβέρνησης για τη μη περικοπή αποτελεί ξεχωριστή διαρθρωτική αλλαγή, καθώς όπως θυμίζει, η εθνική συμφωνία για το ασφαλιστικό σύστημα προβλέπει, ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα πρέπει να υπερβεί το 16% του ΑΠΕ μέχρι το 2060.

Απαντώντας στο ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι «επί ημερών ΝΔ κόπηκε ένα μεγάλο μέρος των συντάξεων», ο κ. Βρούτσης απαντά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε 21 αχρείαστες μειώσεις από το 2015, αφού ενσωμάτωσε όλες τις προηγούμενες» και επιμένει, ότι η ΝΔ επιθυμεί να μη μειωθούν οι συντάξεις, αφενός γιατί δεν ψήφισε κανέναν από τους τρεις νόμους «βάσει των οποίων έγιναν» -κατά τον κ. Βρούτση- «μεγάλες και αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις» και αφετέρου γιατί «στο τέλος του 2014 η ΝΔ παρέδωσε το ασφαλιστικό σύστημα ισορροπημένο καθώς εκπλήρωνε τους όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2016».

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της ΝΔ ότι «έχει επέλθει πλήρης ανατροπή από το 2015» αναφορικά με την αγορά εργασίας και στην ερώτηση «εάν 3 χρόνια πριν, εν μέσω κρίσης, τόσο η ανεργία όσο και οι αποδοχές ήταν σε καλύτερη κατάσταση» ο Γιάννης Βρούτσης υποστηρίζει ότι «η αποκλιμάκωση της ανεργίας ξεκίνησε το 2013 ως αποτέλεσμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας από το 2010 έως το 2014» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιούργησε τη γενιά των «φτωχών» εργαζομένων.

Τέλος, αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζει ότι «είναι άδικος όσο αφορά το ύψος της φορολογίας», αλλά ξεκαθαρίζει ότι «όσο αφορά το περιεχόμενο, είναι ένας φόρος που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και σε όλα τις ανεπτυγμένες χώρες και επιβάλλεται στην ακίνητη περιουσία», ενώ υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ προτείνει τη σταδιακή μείωση του κατά 30% μέσα σε 2 χρόνια».

Παρακαλούμε περιμένετε ...