Σποτ Τσίπρα για τις περιφέρειες: Η κατάτμηση «ήταν δίκαιη και έγινε πράξη»

Σποτ Τσίπρα για τις περιφέρειες: Η κατάτμηση «ήταν δίκαιη και έγινε πράξη»

Ο Σκουρλέτης πρωταγωνιστής στο βίντεο -επεξήγηση για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αναφέρεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, επισυνάπτοντας ένα σποτάκι στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική.

Τίτλος της σχετικής ανάρτησης είναι, «Μια περιφέρεια στα "μέτρα" της κοινωνίας. Πιο κοντά στον έλεγχο και τη λογοδοσία. Πιο δημοκρατική».

Όπως αναφέρει σε αυτήν «η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος, καθώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της τοπικότητας και της εγγύτητας των πολιτών προς τους αιρετούς αντιπροσώπους τους, ώστε να είναι ουσιαστική η επικοινωνία, αλλά και ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία των εκλεγμένων».

Τονίζει δε, ότι «οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες φαλκιδεύουν, αντικειμενικά, τον ανωτέρω στόχο, ενώ παράλληλα ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ και της διαφήμισης».

Το σποτ κλείνει με το «σλόγκαν» της κυβέρνησης «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», με την φωνή του Αλ. Τσίπρα.