Λαβρόφ για απελάσεις Ρώσων διπλωματών: Κίνηση «στη βάση του πιθανού»

Λαβρόφ για απελάσεις Ρώσων διπλωματών: Κίνηση «στη βάση του πιθανού»

«Η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις»

Δηλώσεις για την εμπλοκή στις ελληνορωσικές σχέσεις και τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών έκανε στην εκπομπή του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, δηλαδή «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, πως για διάφορα γεγονότα που δεν υπάρχει εξήγηση, ευθύνεται η Μόσχα.

«Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο ή κάποια απόδειξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ.

«Είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική, ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.