Κουμουτσάκος: Ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα στις ελληνορωσικές σχέσεις

Κουμουτσάκος: Ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα στις ελληνορωσικές σχέσεις

Τονίζει ότι κάθε απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη

Επίθεση στην κυβέρνηση για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις σε διπλωματικό επίπεδο, με αφορμή τις απελάσεις δύο διπλωματικών στελεχών τη Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος,

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σοβαρό» το ζήτημα, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενημερώνεται από δημοσιεύματα και «ανώνυμους διπλωματικούς κύκλους». Τόνισε ωστόσο, ότι «πάγια θέση της ΝΔ είναι, ότι κάθε απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».

Ο τομεάρχης της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του:

«Όλα δείχνουν ότι το ζήτημα που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Δυστυχώς, για ακόμη ένα κρίσιμο θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής, οι πληροφορίες που έχουμε προέρχονται από δημοσιεύματα, ανώνυμους "διπλωματικούς κύκλους" και απροσδιόριστες πηγές. Τίποτα επίσημο, τίποτα υπεύθυνο επί αυτού του συγκεκριμένου σοβαρού θέματος.

Είναι προφανές ότι κάθε απόπειρα παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη. Και για αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Αυτή είναι η θέση μας την οποία διαχρονικά έχουμε υποστηρίξει».

Παρακαλούμε περιμένετε ...