Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην κορυφή της ατζέντας Τσίπρα στο ΝΑΤΟ

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην κορυφή της ατζέντας Τσίπρα στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα στους αρχηγούς κρατών της Συμμαχίας και στον ίδιο τον Ερντογάν

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται παρανόμως στις φυλακές Αδριανούπολης, θα θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στη διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να βρεθεί λύση για την άμεση απελευθέρωση τους.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν έχει οριστεί για αύριο Πέμπτη στις 14:30 ώρα Βελγίου (16:30 ώρα Ελλάδος), στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από το Λονδίνο, όπου συμμετείχε για πρώτη φορά στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Έλληνας πρωθυπουργός φθάνει σήμερα στις Βρυξέλλες, για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Μαζί του θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στις 14:30 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη ​Σύνοδο Κορυφής με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον επιμερισμό βαρών και στις 19:30 στον δείπνο εργασίας.

Αύριο Πέμπτη στις 08:45 το πρωί θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των χωρών του ΝΑΤΟ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τους ομολόγους τους της Γεωργίας και Ουκρανίας, με εστίαση στα ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας και στις 10:30 στη Σύνοδο για το Αφγανιστάν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...