Ζάεφ: Τουριστικές και φιλικές είναι οι μόνες βλέψεις μας προς την Ελλάδα

Ζάεφ: Τουριστικές και φιλικές είναι οι μόνες βλέψεις μας προς την Ελλάδα

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ότι οι μοναδικές «βλέψεις» που έχει προς την Ελλάδα η ΠΓΔΜ είναι τουριστικές και φιλικές έστειλε το μήνυμα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Φάνη Παπαθανασίου.

Ο ίδιος κάλεσε τους Πάνο Καμμένο και Κυριάκο Μητσοτάκη, που απορρίπτουν τη συμφωνία των Πρεσπών, να επανεξετάσουν τη στάση τους, τονίζοντας πως και ο ίδιος ήρθε σε δύσκολη θέση όταν έπρεπε να αποδεχθεί την ελληνική απαίτηση για ονομασία erga omnes, όμως το έκανε, αποδεχόμενος το επιχείρημα του ομολόγου του Αλέξη Τσίπρα ότι σε αντίθετη περίπτωση το θέμα δεν θα έκλεινε ολοκληρωτικά και θα υπήρχαν προβλήματα στο μέλλον.

Παρατήρησε πάντως ότι το γεγονός ότι η αντιπολίτευση και στις δύο χώρες αντιδρά στη συμφωνία των Πρεσπών αποδεικνύει πως πρόκειται για μία δίκαιη συμφωνία, στην οποία και οι δύο πλευρές υποχωρούν σε κάποια θέματα, αλλά αποκομίζουν και οφέλη.

Εμφανίστηκε εξάλλου αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα, εκτιμώντας ότι ο λαός της ΠΓΔΜ θα επικυρώσει τη συμφωνία.