Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψε την οικονομία

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψε την οικονομία

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το ΑΕΠ της χώρας έχασε κάθε χρόνο 34 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέστρεψε την οικονομία» είπε στην δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε, ότι «ο κ. Τσίπρας είναι θρασύς, γιατί συνεχίζει να στηρίζει το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και τις πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια».

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η παρέμβαση στο χρέος είναι αναγκαία, έτσι όπως καταντήσατε την οικονομία». Πρόσθεσε δε, ότι «η τάση από τη στιγμή που κτυπήσαμε τον πάτο το 2011 ήταν ανοδική, αλλά εκεί που έπρεπε αυτή η τάση να συνεχιστεί, ήρθατε εσείς, ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Τσίπρας και το δημοψήφισμα, που είχατε το θράσος να υπερασπιστείτε» και υποστήριξε ότι «εάν η τάση συνεχιζόταν, όπως προέβλεπαν εκείνη την εποχή και η Ελλάδα ακολουθούσε την πορεία Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, το ΑΕΠ θα ήταν στα 200 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα είναι στα 183 δισ. ευρώ». «Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ΑΕΠ κάθε χρόνο», ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στη μη αναφορά του στη συμφωνία του Eurogroup για το δημόσιο χρέος, είπε ότι «σαφώς και το δημόσιο χρέος είναι πολύ σημαντικό», για να προσθέσει ότι «υπάρχει και το ηθικό χρέος», τονίζοντας ότι «οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ότι πνίγονται από τα χρέη και δεν μπορούν να ανταποκριθούν». Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι ενώ παρέλαβε το ιδιωτικό χρέος στα 85,3 δισ. ευρώ, σήμερα είναι στα 131 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα των δικών της τοξικών πολιτικών.

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα σχετικά με τις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση λέγοντας «μιλήσατε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους; Εσείς δεν τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Εσείς δεν κόψατε τις συντάξεις; Τους έχετε εξευτελίσει και τους κοροϊδεύετε ακόμη και σήμερα;». Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «εάν αλλάξετε πολιτική και ξε-ψηφίσετε αυτά που ψηφίσατε, εμείς θα είμαστε μαζί σας«.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην αναφορά του πρωθυπουργό στην φορολογική υπόθεση της συζύγου του, λέγοντας ότι «εδώ και δύο χρόνια εκδοτικά συμφέροντα που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό μου. Εφθασαν να λένε, ότι εγώ και η σύζυγός μου δεν είμαστε σε διάσταση, αλλά το χρησιμοποιήσαμε, για να κρύψουμε περιουσιακά στοιχεία». Συμπλήρωσε ότι «στη σύζυγό μου έχει γίνει φορολογική έρευνα και οι αρμόδιοι έχουν αποφανθεί, ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα και η υπόθεση -αν δεν το ξέρετε- έχει πάει στο αρχείο». «Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνατε για το θέμα της συζύγου μου» είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε υψηλούς τόνους είπε ότι «σας απαγορεύων να αναφερθείτε ξανά σε αυτό».