Έντονη αντίδραση της Αθήνας στην αναφορά του Ζάεφ σε «μακεδονικό στρατό»

Έντονη αντίδραση της Αθήνας στην αναφορά του Ζάεφ σε «μακεδονικό στρατό»

Τι απαντούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών

Σημερινή αναφορά του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στον στρατό της γειτονικής χώρας ως «μακεδονικό στρατό» προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ζάεφ, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, παρέστη σήμερα σε τελετή για την υποδοχή 125 πολιτών της χώρας που εντάχθηκαν στον στρατό ως επαγγελματίες οπλίτες.

«Θα ακολουθήσουν μεταρρυθμίσεις στον στρατό που θα γίνουν αισθητές πολύ σύντομα. Είστε φορείς αυτών των αλλαγών, με το νεανικό πνεύμα και τον επαγγελματισμό και την υπερηφάνεια ως στρατιώτες του στρατού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και του ΝΑΤΟ», είπε μεταξύ άλλων στους στρατιώτες ο Ζάεφ.

Αναφορικά με τη δήλωση περί «μακεδονικού» στρατού, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμαναν ότι η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών. Και τούτο διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας».

5
σχόλια
 1. avatar Ήρεμος

  Προχθές στη Χαλκιδική με σταματά ενας σκοπιανός να με ρωτήσει κάτι που δεν κατάλαβα γιατι φυσικά μιλούσε σκοπιανά. Και σκέφτηκα αραγε γιατι δεν καταλαβαινόμαστε εμεις οι Μακεδόνες μακεδονικη γλωσσα αυτος, μακεδονικη γλωσσα κιεγω τι συμβαινει ρε παιδιά τα χάσαμε τα μυαλά μας? Ποιος τελικα ειναι μακεδόνας? Να μας πει ο Κος Τσίπρας που ειναι ηπειρώτης?

 2. avatar Μ. Κοράλης

  Ο Ζάετς είναι υποχρεωμένος να λέει αυτά για να κερδίσει το δημοψήφισμα και την αλλαγή συντάγματος. Μη δίνετε σημασία σ' αυτά που λέει αλλά σ'αυτά που υπογράφει.

 3. avatar Α δεν καταλαβα

  Τωρα αντιδρουμε? Αντε γεια τωρα.

 4. avatar Imeros

  Αργά, είναι πια αργά, κε Κοτζιά! Έρχεται και η Μακεδονία του Αιγαίου! Μα είναι δυνατό να μην αντιλήφθηκες τι υπέγραψες?

 5. avatar Ερωτιάρης

  Νομίζετε σε Αθήνα και Σκόπια πως είστε τόόόόόσο έξυπνοι που θα βγάλετε λαβράκι ε;;;
  Θα τα σπάσετε τα μούτρα σας και μάλιστα πολύ άσχημα.
  Οι έλληνες αρχίζουν και ξυπνάνε γιά τα καλά, βλέπουν τη Χώρα τους ένα απέραντο hot spot, βλέπουν τα Σκόπια να ζητάνε Μακεδονία του Αιγαίου και νεο-οθωμανούς να συμπορεύονται με γκρίζους λύκους...
  Εγώ θα περιμένω τις εκλογές, θέλω να δω αν όντως ο νεοέλληνας είναι ή όχι...μπαγλαμάς, το πολύ πολύ αν δω πως δεν διορθώνεται με καμία απειλή, μαζεύω μπογαλάκια και χάρισμά τους η Ελλάδα.
  Όχι θα κάτσω σα πρόβατο να πεθάνω γιά τους...άσε ρε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...