Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Οι πολίτες θα αρχίσουν να νιώθουν την αλλαγή μέρα με τη μέρα

Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Οι πολίτες θα αρχίσουν να νιώθουν την αλλαγή μέρα με τη μέρα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε, ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο για την Ελλάδα

Την πεποίθησή του ότι «οι πολίτες θα αρχίσουν να νιώθουν την αλλαγή μέρα με τη μέρα» από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στην συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μετά από 8 συνεχή χρόνια δύσκολων θυσιών είναι δύσκολο για τους πολίτες να καταλάβουν και να αισθανθούν την αλλαγή, για να σημειώσει ότι όμως το γεγονός πως επιτεύχθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος, «είναι ιστορική αλλαγή». «Το σημαντικότερο για την Ελλάδα» σημείωσε «είναι ότι από δω και πέρα οι εκλεγμένες κυβερνήσεις θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνουν τους στόχους». «Είναι πολύ σημαντική αλλαγή», συνέχισε και ευχαρίστησε τον επίτροπο και ως φίλο της Ελλάδας για τις προσπάθειες και τη συμβολή του, όπως και την Επιτροπή, γιατί ήταν κρίσιμη για να έχουμε αυτό το επιτυχές τέλος του τρίτου προγράμματος. Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη, ότι η 21η Αυγούστου θα είναι μια μέρα γιορτής, αλλά από την επομένη «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε».

«Γυρίζουμε σελίδα», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες θα δουν ότι πλέον δεν είναι το ίδιο πράγμα, ότι δεν είναι κάτι μεταμφιεσμένο. Πρόσθεσε ότι η χώρα τώρα έχει τη στήριξη των εταίρων της για την ελάφρυνση των βαρών, για την επιστροφή της στις αγορές με επιτυχή αποτελέσματα. Ο επίτροπος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, γιατί όπως είπε «ήταν δύσκολο, χρειαζόταν θάρρος και όραμα και το επιδείξατε», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο «που κέρδισε τον σεβασμό των συναδέλφων του στο Eurogroup». Είπε, ότι είναι η αρχή για κάτι νέο, αλλά και μια επιτυχία για τον πρωθυπουργό, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, για να σημειώσει: «Τώρα εναπόκειται σε εμάς να τους δείξουμε ότι υπάρχει μέλλον και πρέπει να σκεφτούμε αυτούς που υπέφεραν από την κρίση και πρέπει να βρούμε κοινωνικές λύσεις μαζί».