Υπουργικό συμβούλιο σε πολιτικό σκηνικό κινούμενης άμμου

Υπουργικό συμβούλιο σε πολιτικό σκηνικό κινούμενης άμμου

Οι πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο

Οι πολιτικές εξελίξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που συγκαλείται αύριο, Δευτέρα, στις 15:30, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Η αποδυνάμωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου αλλά και την αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ αλλά και οι εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, με την αναδιαμόρφωση του ΚΙΝΑΛ και την αποχώρηση του Ποταμιού, έχουν προκαλέσει ένα σκηνικό «κινούμενης άμμου» στη Βουλή και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους 145 βουλευτές που είχε εξαρχής στην παρούσα Βουλή, το ίδιο και το ΚΚΕ με τους 15 βουλευτές του. Τα υπόλοιπα κόμματα, όμως, έχουν διαφοροποιήσεις: η ΝΔ από 75 βουλευτές έχει πλέον 76 βουλευτές και η Δημοκρατική Συμπαράταξη από 17 έχει τώρα 20. Απώλειες καταγράφουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα: η Χρυσή Αυγή από 18 έπεσε στους 15 βουλευτές, οι ΑΝΕΛ από 10 στους 7, το Ποτάμι από 11 στους 6 και η Ένωση Κεντρώων από 9 βουλευτές που είχε πριν από τρία χρόνια έχει μείνει πλέον στους 6.