Φεύγει το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ αλλά αφήνει πίσω… στελέχη του

Φεύγει το Ποτάμι από το ΚΙΝΑΛ αλλά αφήνει πίσω… στελέχη του

Σήμερα η συνεδρίαση του Ποταμιού που κρίνεται το μέλλον της συνεργασίας αυτής

Μετά τα πολλαπλά ρήγματα φαίνεται πως η συνεργασία του Ποταμιού με το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) σπάει οριστικά. Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, στο Μέγαρο Μουσικής κρίνεται οριστικά η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ.

Η συνεδρίαση είναι κλειστή και ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο αρχικός στόχος να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγγειλε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέδριο του κόμματος από τον Σεπτέμβριο για να αποφασισθεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη, όμως του Ποταμιού, όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο Παναγιώτης Βλάχος έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στο Κίνημα Αλλαγής.