Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνει το προβάδισμά του με 31% ένατι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων αποκτά η ΝΔ ένατι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τ/σ ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής που συγκεντρώνουν από 6,5%, το ΚΚΕ συγκλεντρώνει 5,5%, η Ένωση Κεντρώων 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ξεπερνούν το 1,5%, όσο και η Ελληνική Λύση, ενώ ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν από 1%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, από 7,5% συγκεντρώνουν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής, 6% το ΚΚΕ, 2,5% η Ένωση Κεντρώων, 1,5% οι ΑΝΕΛ και η Ελληνική Λύση, από 1% ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερία.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 56% και 22% στη σφυγμομέτρηση του Μαΐου, 14% δεν απαντά για την παράσταση νίκης, ενώ 5% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 24 έως τι 26 Ιουνίου, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.