Μη γίνει η ΕΕ φρούριο που θα κλείνει έξω τους μετανάστες ζητά ο Αβραμόπουλος

Μη γίνει η ΕΕ φρούριο που θα κλείνει έξω τους μετανάστες ζητά ο Αβραμόπουλος

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάνει λόγο για κίνδυνο απομόνωσης και αποτυχίας της Ευρώπης

Τον κίνδυνο η Ευρώπη να αποτύχει και να απομονωθεί, αν δεν υπάρξει σωστή διαχείριση του τεράστιου προβλήματος του μεταναστευτικού επισημαίνει ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημεριδα Αugsburger Allgemeine.

«Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να γίνει φρούριο, διότι αυτό θα μας απομόνωνε. Η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα δεν είναι μόνο ωραία λόγια. Είναι οι αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ και οι οποίες συνθέτουν αυτήν την κοινότητα. Αλλά, ταυτόχρονα, ο στόχος πρέπει να είναι η μείωση της παράτυπης μετανάστευσης και η αναχαίτιση των διακινητών» δηλώνει ο .κ. Αβραμόπουλος στη συνέντευξή του και κάνει λόγο για επιστροφή στο σύστημα των ανοικτών συνόρων.

Σχετικά με τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ στο μεταναστευτικό είπε πως «η καγκελάριος έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Επέδειξε αλληλεγγύη, αντέδρασε σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες περί αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Επίσης πολλοί Γερμανοί πολίτες βοήθησαν τους νεοαφιχθέντες. Λόγω της πίεσης που ασκούν ευρωσκεπτικιστές και λαϊκιστές, απειλούμαστε από τον κίνδυνο της οπισθοδρόμησης όχι μόνο στο Μεταναστευτικό. Απειλείται συνολικά το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί».