Κατσίκης: θα υπηρετώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, δεν γίνομαι πολιτικός προδότης

Κατσίκης: θα υπηρετώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, δεν γίνομαι πολιτικός προδότης

Δριμύτατη επίθεση προς τους δυο βουλευτές του κόμματος, Δ. Καμμένο και Γ. Λαζαρίδη

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ, ή να άρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης,

«Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση και θα υπηρετώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», τόνισε.

«Ο Κώστας Κατσίκης μένει σταθερός στις ιδέες του, στις απόψεις του και δεν γίνεται πολιτικός προδότης κρατάει το πολιτικό του ήθος και συνεχίζει έναν αγώνα έντιμης και παραγωγικής συνεργασίας μένοντας στο κόμμα το οποίο τον εμπιστεύτηκε και στον πρόεδρο Πάνο Καμένο, έχοντας μια συνέχεια έντιμης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ των κυρίων Δημήτρη Καμένου και Γιώργου Λαζαρίδη, ο κ. Κατσίκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του κ. Καμμένου ενώ αναφερόμενος στον κ. Λαζαρίδη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγοράς υποστηρίζοντας ότι είναι ακατανόητη η αλλαγή της συμπεριφοράς του σε λίγες μέρες .

«Ο κ. Καμένος δεν έφυγε. Τον διαγράψαμε και μάλιστα αργήσαμε πάρα πολύ. Ήταν ένα βαρίδι το οποίο δημιουργούσε προβλήματα και στους ΑΝΕΛ και στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στον κ. Λαζαρίδη είπε ότι «από την σκέψη μας μπορεί να περάσει οτιδήποτε. Δεν μπορούμε όμως να αποδείξουμε χωρίς στοιχεία εκείνο το οποίο θα αποτελέσει κατηγορία και κατηγορητήριο για τον κ. Λαζαρίδη. Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος πιστεύει ότι ‘σίγουρα κάτι τρέχει' επικαλούμενος ως επιχείρημα τις αλλαγές στην πολιτική συμπεριφορά του κ. Λαζαρίδη κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

‘Ως εισηγητής στην πρόταση δυσπιστίας εισηγείται την καταψήφισή του ως παρατηρητής στο Ζάππειο χειροκροτεί τον πρόεδρο των ανεξάρτητων Ελλήνων για την κοινή δήλωση με τον Πρωθυπουργό και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, στηρίζει την συγκυβέρνηση κόντρα στις μικροπολιτικές κινήσεις τακτικής της αντιπολίτευσης προεξαρχούσης της ΝΔ. Εν συνεχεία στην επιστολή, ανεξαρτητοποίησης δείχνει μια μεταστροφή. Η επιστολή είναι γραμμένη στο πόδι και περιέχει αντιφάσεις που δείχνουν ότι την έγραψε υπό πίεση', είπε ο κ. Κατσίκης.

Ένταση προκλήθηκε όταν στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Λαζαρίδης και ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του. Τότε ο κ. Κατσίκης που συμμετείχε στην εκπομπή αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο ο Λαζαρίδης, μία μέρα πριν την ανεξαρτητοποίησή του, παρουσία μάλιστα των υπουργών Έλενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά. Όπως ανέφερε ο κ. Κατσίκης, στη συνάντηση αυτή ο Λαζαρίδης υποσχέθηκε στον αρχηγό του κόμματος ότι δεν θα αποχωρήσει ενώ έθεσε θέμα για την πλειοψηφία των 180 εδρών στην περίπτωση που η συμφωνία έρθει στην Βουλή για επικύρωση.

«Εγώ στο επίπεδο του κ. Κατσίκη, δεν θα πέσω» είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

«Δεν θα ανέβεις, όχι δεν θα πέσεις, γιατί έχεις πέσει», του απάντησε ο Κ. Κατσίκης.

«Δεν ήσασταν παρών στη συνάντηση κ. Κατσίκη και δεν ξέρετε το περιεχόμενό της ούτε εάν υποσχέθηκα κάτι σε κάποιον», συνέχισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«'Αρα, λένε όλοι οι άλλοι ψέματα κι εσύ αλήθεια», ανταπάντησε ο Κ. Κατσίκης.