Πώς διαμορφώνονται πλέον οι έδρες στη Βουλή μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη

Πώς διαμορφώνονται πλέον οι έδρες στη Βουλή μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη

Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία

Με οριακή πλειοψηφία 152 βουλευτών είναι πλέον ο κυβερνητικός συνασπισμός αφού ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μετά και τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, αφού υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός συνασπισμός είχε απώλεια δυο βουλευτών. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες και οι ΑΝΕΛ πλέον 7.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Λαζαρίδη να διατυπώνει μεγάλες ενστάσεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια αν και δεν είχε προβεί σε καμία δημόσια δήλωση ή ανακοίνωση επ’ αυτού μέχρι σήμερα.

Από το Γραφείο του Προέδρου της Βουλής επιβεβαιώθηκε ότι ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί στο Σώμα την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τζανακόπουλος: Απολύτως σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία

Την πεποίθησή του ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.

«Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

Πάντως σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε σε απόσπασμα των όσων δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του».

Παρακαλούμε περιμένετε ...