ΥΠΕΞ: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες Ελλάδας- Αλβανίας για τις θαλάσσιες ζώνες

ΥΠΕΞ: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες Ελλάδας- Αλβανίας για τις θαλάσσιες ζώνες

«Οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης»

Σε «θετικό, φιλικό κλίμα συνεργασίας» ολοκληρώθηκε χθες στην Αθήνα ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών.

Η «συνάντηση ήταν εποικοδομητική», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι «οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης, προς το συμφέρον και των δυο πλευρών».

«Η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα»

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι «ετοιμάζεται εν κρυπτώ να "λύσει" το “Αλβανικό”» εξαπολύει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σε γραπτή δήλωσή του για τις συνομιλίες Ελλάδας-Αλβανίας, τονίζει ότι η ΝΔ «δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα» και ζητά «άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας».

«Μετά την εθνικά επιζήμια συμφωνία για το Σκοπιανό, οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς ετοιμάζονται εν κρυπτώ να "λύσουν" και το “Αλβανικό”» αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής Β’ Αθηνών. Προσθέτει ότι «η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία και βεβαίως τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας είναι κορυφαία ζητήματα για να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση των Πρεσπών» και καταλήγει:. «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποδεχθεί νέα αρνητικά τετελεσμένα. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και συζήτηση στη Βουλή πριν την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας»