Φυλλορροούν οι ΑΝΕΛ με αποχωρήσεις στελεχών μετά τις Πρέσπες

Φυλλορροούν οι ΑΝΕΛ με αποχωρήσεις στελεχών μετά τις Πρέσπες

Τρία περιφερειακά στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν στον Πάνο Καμμένο την αποχώρησή τους

Ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει στους Ανεξάρτητους Έλληνες με αφορμή την υπογραφή στις Πρέσπες της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την ονομασία της γείτονος ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», προκαλώντας κύμα αποχωρήσεων στελεχών από το συγκυβερνών κόμμα.

Σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του στο πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο ο αναπληρωτής γραμματέας υγείας Μανώλης Αλιφιεράκης. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, θέλει να διαχωρίσει την θέση του σχετικά με τους χειρισμούς των ΑΝΕΛ στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει: Κύριε πρόεδρε. Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας. Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας».

Συνεχίζοντας σημειώνει, ότι «ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα. Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ανεξαρτήτων ελλήνων. Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής. Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση, στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά». Καταλήγοντας υπογραμμίζει,. ότι «τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι».

Χθες την παραίτησή της από το κόμμα είχε ανακοινώση η πολιτευτής Μεσσηνίας Κατερίνα Αργυροπούλου. Στη δήλωσή της αναφέρει ότι «μετά την σημερινή κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψε ο Ελληνας πρωθυπουργός στις Πρέσπες με την ανοχή του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ., νοιώθω την ανάγκη να τονίσω την πλήρη αντίθεσή μου σε όλα τα παραπάνω και να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν και με υποστηρίζουν και τους υπόσχομαι, ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Η σημαία δεν υποστέλλεται ποτέ. Η Μακεδονία είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οσο για τα σημερινά επεισόδια στις Πρέσπες "ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ"».

Επίσης, χθες υπέβαλε την παραίτησή του και ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Δράμα Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης με μία ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση. Όπως αναφέρει: «Δηλώνω δημόσια την αποχώρηση μου από το κίνημα των ( Ανεξαρτήτων Ελλήνων ) διότι δεν φανήκαμε αντάξιοι στις προσδοκίες και στα κελεύσματα του Ελληνικού Λαού και παραβήκαμε αρχές και αξίες που πρεσβεύαμε σε βάρος της χώρας μας συνεχίζοντας να συμμετέχουμε στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκποιώντας κληρονομικά δικαιώματα χιλιάδων ετών της ιστορίας μας και της ύπαρξης μας προς επιθυμία συμφερόντων ξένων προς την χώρα μας, δεν κάναμε κάτι από όλα αυτά που πομπωδώς διακηρύσσαμε από ιδρύσεως μας πριν από έξι και πλέον χρόνια.

Η χθεσινοβραδυνή ψηφοφορία στην βουλή των Ελλήνων απέδειξε περίτρανα, ότι πολλοί βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από κάθε τι εθνικό και πατριωτικό, προσδοκώντας πρόσκαιρα οικονομικά ωφέλη και ανταλλάγματα. Δεν γίνεται άλλα να λες και άλλα να πράττεις, να πιστεύεις στον Θεό και να υπηρετείς τον Μαμωνά, να πιστεύεις και να ενισχύεις τον πατριωτισμό των Ελλήνων και να ξεπουλάς την Μακεδονία μας, δεν ξαναδολοφονείς τον αείμνηστο ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ που θυσιάστηκε για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας και αγνοείς τους αγώνες και τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού.

Περάσαμε από πολλές συμπληγάδες οικονομικής φύσεως τα τελευταία χρόνια υπομείναμε και αντέξαμε, όλα αυτά τα θεωρώ και είναι ήσσονος σημασίας τα οποία έρχονται και παρέρχονται με τον χρόνο, το ξεπούλημα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας πρώην φίλοι και συναγωνιστές δεν καταπίνεται με τίποτα, η προδοσία και η ρετσινιά του προδότη μένει εις τον αιώνα και οι συνέπειες του ξεπουλήματος αυτού θα γιγαντωθούν σε βάρος της χώρας μας με το πέρασμα των χρόνων.

Έχω μεγαλώσει και ανατραφεί σε ένα περιβάλλον με αξίες αρχές παιδεία και θα έλεγα με τα παρεξηγημένα για μερικούς Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη τα οποία με καθοδηγούν έως τώρα στην ζωή μου. Ένα αρχαίο απόφθεγμα λέει "Ούκ ελλάτω παραδώσω", τα παιδιά μου και οι απόγονοι μου δεν θέλω να θυμούνται και να έχουν πρόγονο που σε ειρηνική περίοδο και δίχως λόγο πούλησε τις αρχές του. Ας ψάξουν να βρουν αλλού σύγχρονους Εφιάλτες, καλή τύχη πρώην σύντροφοι συναγωνιστές».

2
σχόλια
  1. avatar μαρια βασιλακου

    το μονο που νοιαζει τον καμενο ειναι να ειναι υπουργος και οχι η μακεδονια.

  2. avatar ναι γιατι αλλιως

    θα ξανα-εβγαιναν. Παει αυτοι γραφτηκαν ηδη στην ιστορια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...