Αντιδράσεις από την αναφορά Ζάεφ στους «Μακεδόνες»

Αντιδράσεις από την αναφορά Ζάεφ στους «Μακεδόνες»

«Οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία» είπε ο κ. Ζάεφ από τη Μεγάλη Πρέσπα

Η επιλογή του Ζόραν Ζάεφ να αποκαλέσει «Μακεδόνες» τους πολίτες της ΠΓΔΜ, κατά την ομιλία του για τη συμφωνία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα. «Η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ στη σημερινή του ομιλία κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την ονομασία της χώρας του.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ελλάδα η αναφορά. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter σχολίασε: «Ο Ζάεφ είπε: "Οι Μακεδόνες και οι Έλληνες..." θυμηθείτε αυτό που θα σας πω, οι Πρέσπες θα αποδειχθούν το Καστελόριζο του Αλέξη Τσίπρα...οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν την ταπείνωση που αισθάνθηκαν σήμερα».

Και ο τομεάρχης και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης έγραψε: «Ζαεφ :“....οι δυο λαοί των Μακεδόνων και των Ελλήνων ...” Με ειλικρίνεια είπε όλα σε μια πρόταση ...προδιαγράφοντας το μέλλον ....με βάση την σημερινή υπογραφή ! Συμπερασμα με βάση τον Ζαεφ απο σήμερα άλλο Μακεδόνες και άλλο Ελληνες!!».