Γεωργιάδης: Αυτή η ψηφοφορία θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή σας

Γεωργιάδης: Αυτή η ψηφοφορία θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή σας

Για «ψεύτικα, θεατρικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνης Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του κόμματός του κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι έφερε την συμφωνία με τα Σκόπια με αποκλειστικό γνώμονά της να διασπάσει τη ΝΔ και να σώσει τον κυβερνητικό της εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα έκανε λόγο «για ψεύτικα, θεατρικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ» και για διχαστικές τακτικές, ενώ υποστήριξε ότι αύριο στη ψηφοφορία θα γράψει η ιστορία ποιοι έδωσαν το όνομα Μακεδονία, είτε δηλώσουν «παρών», είτε απουσιάσουν.

«Σας αρέσει πολύ η μετριοπάθεια τώρα. Σας αρέσει όταν έχετε κάποιες καρεκλίτσες. Όταν όμως δεν τις είχατε φωνάζατε έξω στις πλατείες να καεί η Βουλή. Πιο διχαστικό κόμμα, πιο διχαστική κυβέρνηση και πιο διχαστική κοινοβουλευτική ομάδα από εσάς, δεν έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πως να αρπάξετε την εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Γεωργιάδης και στους ΑΝΕΛ, καλώντας τους να επιλέξουν σε ποια πλευρά της ιστορίας θα είναι με τη στάση τους στην πρόταση δυσπιστίας για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

«Εγώ έζησα τη κρίσιμη ψηφοφορία για το psi για το οποίο ο αρχηγός σας φώναζε ότι ήταν εθνικό έγκλημα. Και όταν εγώ ψήφισα υπέρ, διαγράφηκα από το κόμμα. Μην κάνετε το λάθος. Αυτή η ψηφοφορία θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή σας. Αν ο κ. Τσίπρας την Κυριακή υπογράψει τη συμφωνία, τα παραγόμενά της θα είναι μη αντιστρέψιμα. Κανένα ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να την ανατρέψει. Σήμερα κρίνεται το όνομα της Μακεδονίας, όχι στο μέλλον. Γιατί όταν μπει η υπογραφή τελείωσε», ανέφερε ο κ Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αύριο στη ψηφοφορία θα μετρηθούμε κύριοι των ΑΝΕΛ. Και θα γράψει η ιστορία ποιοι έδωσαν το όνομα Μακεδονία, είτε δηλώσουν «παρών», είτε βγουν έξω. Όποιος αύριο δεν ψηφίσει "ναι", καταχωρείται σε αυτούς που επέτρεψαν στον κ Τσίπρα να παραδώσει τη Μακεδονία».

Στο σημείο αυτό ο κ Γεωργιάδης απευθύνθηκε προσωπικά στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θόδωρο Κατσίκη καλώντας τον να υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδεολογική συνέπεια στο θέμα της Μακεδονίας Θέλανε σκέτο Μακεδονία να λέγονται τα Σκόπια. Εσείς κύριε Κατσίκη που ξέρω τον πατριωτισμό σας, θα καθορίσετε με τη ψήφο σας σε ποια μεριά της Ιστορίας θα είναι ο εαυτός σας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Έντονη αντίδραση Κατρούγκαλου

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, υποστηρίζοντας ότι στο βιβλίο που είχε γράψει «Η Πολωνία και Εμείς» εκθείαζε τον δικτάτορα Γιαρουζέλσκι.

Ο κ Κατρούγκαλος έκανε λόγο για αήθη σπίλωση που στρέφεται κατά του προσώπου του κ Κοτζιά που δείχνει την αδυναμία επιχειρημάτων.

«Είναι γνωστή τακτική να εξαπολύουν προσβολές όσοι δεν έχουν επιχειρήματα. Είναι γνωστό ότι ο κ. Κοτζιάς ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Δεν μπορείς όμως να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο πράκτορα και τον ιδεολόγο», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, κατηγορώντας τον κ. Γεωργιάδη ότι προσπαθεί με προσβολές να πλήξει την ηθική υπόσταση ανθρώπων.