«Όχι» Νικολόπουλου στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

«Όχι» Νικολόπουλου στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Όπως είπε, επιβεβαιώνει την τοξική συνταγή της λιτότητας χωρίς την παραμικρή αναπτυξιακή πνοή

«Όχι» στο Νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος είπε μεταξύ άλλων, ότι «το νομοσχέδιο που σήμερα συζητούμε είναι πολύ σημαντικό. Γιατί καθορίζει τον τρόπο ζωής και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων για τα επόμενα χρόνια. Κυρίως, όμως, καθορίζει - ή για να το πω καλύτερα, επανακαθορίζει και επιβεβαιώνει - την τοξική συνταγή της δήθεν ελληνικής σωτηρίας και τη συνέχιση μίας εποχής αιματηρής λιτότητας χωρίς την παραμικρή αναπτυξιακή πνοή, για την οποία ο κ. Ρέκλινγκ και οι ομοίοι του έχουν την ανάγκη να περηφανεύονται προκειμένου να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι ήδη έχουν κριθεί ένοχοι από τον ελληνικό λαό και όπως βλέπω και από το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών».

Αναφερόμενος στον κ. Χουλιαράκη, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε «να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγαν κάποτε Σαμαράς και Βενιζέλος. Η καραμέλα κάποτε λιώνει». Μιλώντας για το τέλος των μνημονίων, ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε «ας αναρωτηθούμε τι αντάλλαγμα έχει αυτό το τέλος. Πόσο βαρύ είναι το αντάλλαγμα για τους Έλληνες. Το αφήγημα περί εξόδου στις αγορές δεν με αγγίζει καθόλου. Δεν πρόκειται καν περί αφηγήματος. Τι πάει να πει ότι θα δανειζόμαστε από τις αγορές; Ότι, δηλαδή, πάλι θα έχουμε ανάγκη από δανεικό χρήμα και ότι πάλι θα πληρώνουμε τόκους και επιτόκια. Αυτή είναι η επιτυχία μας; Όχι, βέβαια».