Διμερής συνεργασία και Α. Μεσόγειος στη συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ

Διμερής συνεργασία και Α. Μεσόγειος στη συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντάται με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα

Με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ συναντάται σήμερα στις 10:30 το πρωί στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον απόηχο της συμφωνίας για το Σκοπιανό, ενώ στις 11:30 οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Στις 16:00 ο κ. Κοτζιάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας (MGIMO) και θα δώσει διάλεξη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ενώ στις 18:30 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο.

Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών «think tank». Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία πραγματοποιείται σε συνέχεια του πρόσφατου κύκλου υψηλών επαφών που πραγματοποίησε σε ΗΠΑ και Βερολίνο, ενώ εντός του Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος ομόλογός του.

Το κλίμα των επαφών του κ. Κοτζιά, όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ, είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα, καθώς η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας, χαιρέτησε τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αναγνωρίζοντας τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...