Σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων

Σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων

Άγνωστο παραμένει αν ο Ζάεφ θα ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας ή αν θα ζητήσει προθεσμία λίγων ημερών

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο IBNA επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Ωστόσο, επισημαίνει το πρακτορείο, παραμένει άγνωστο, αν ο Ζόραν Ζάεφ θα ανακοινώσει στον Αλέξη Τσίπρα την συμφωνία της κυβέρνησης του στο κείμενο για την επίλυση της διένεξης των δύο χωρών ή αν θα ζητήσει παράταση μερικών ημερών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Makfax, κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις σε επίπεδο συμβούλων των πρωθυπουργών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκε κάποια πρόοδος.

Σύμφωνα με τον ΙΒΝΑ, αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη στα Σκόπια υπό τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ και όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις των Σκοπίων στις διαπραγματεύσεις. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πληροφορίες, σχετικά με διαφοροποίηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών για το ζήτημα του ονόματος.

«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ και όλα τα μέλη της κυβέρνησης της χώρας βρίσκονται στην ίδια πλευρά, αποφασισμένοι και δεσμευμένοι να επιλύσουν τα προβλήματα και να ενισχύσουν την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Μίλε Μποσνιάκοβσκι.