Κουβέλης: Αυξάνονται οι πιθανότητες ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο

Κουβέλης: Αυξάνονται οι πιθανότητες ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Guardian

Για αυξημένες πιθανότητες ενός «ατυχήματος» στο Αιγαίο έκανε λόγο στην βρετανική εφημερίδα The Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα, ότι οι παραβιάσεις στο Αιγαίο από αεροπλάν και πλοία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αυξηθεί το τελυεταίο διάστημα. «Πολλά (τουρκικά) πλοία έχουν μεταφερθεί στην περιοχή, ενώ στον εναέριο χώρο πετούν μαχητικά αεροσκάφη με μεγάλες ταχύτητες, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος», είπε χαρακτηριστικά. Ο αναπληρωτής υπουργός ερωτηθείς σχετικά με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, είπε ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα «καλύτερα δυνατά» μέτρα για την προστασία τους, μετά τις απειλές της Άγκυρας, ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν, για να τους φέρει πίσω και να δικαστούν ως πραξικοπηματίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «λαμβάνουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα για την ασφάλειά τους, σε ένα μέρος που για προφανείς λόγους θα παραμείνει άγνωστο». Συμπλήρωσε δε, ότι «δεν έχουμε ξεχάσει, τι συνέβη στην περιοχή μας πριν από λίγους μήνες», αναφερόμενος στην αρπαγή από το Κοσσυφοπέδιο έξι Τούρκων πολιτών από πράκτορες της ΜΙΤ, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται ως οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχήστρωση της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Ακόμη, ο κ. Κουβέλης τόνισε στη βρετανική εφημερίδα, ότι «έχουμε ένα ανεξάρτητο σύστημα δικαιοσύνης, που εφαρμόζει τους νόμους της ΕΕ, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι, που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του».