Θεοδωράκης: Κάποιοι απεύχονται το τηλεφώνημα του Ζάεφ

Θεοδωράκης: Κάποιοι απεύχονται το τηλεφώνημα του Ζάεφ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει άλλη ιστορική ευκαιρία

Υπέρ της επίλυσης του ζητήματος των Σκοπίων το συντομότερο τάχθηκε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ρ/σ «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, όπου εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι «δεν θα υπάρξει άλλη ιστορική ευκαιρία».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι απεύχονται το τηλεφώνημα του κ. Ζάεφ. Δεν θέλουν να απαντήσει θετικά. Εγώ το περιμένω. Γιατί δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλη ιστορική ευκαιρία». Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της οικονομίας και το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο, τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης, λέγοντας ότι «από τον Σεπτέμβρη μένουμε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια από τους εταίρους και τους συμμάχους. Το ερώτημα είναι: Έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για να προχωρήσουμε μόνοι μας στις αγορές;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «η απόδοση για το ελληνικό δεκαετές ομόλογο έφτασε στο 4,84% και δεν φταίει μόνο η αναταραχή στην Ιταλία, όπως λένε οι υπουργοί. Άλλωστε, το δεκαετές της Πορτογαλίας είναι καρφωμένο στο 2%. Γιατί, λοιπόν, οι Πορτογάλοι τα καταφέρνουν και εμείς πάλι όχι;». Ο κ. Θεοδωράκης έθεσε ακόμη τρεις προτεραιότητες, που υποστηρίζει, ότι έχει ανάγκη η χώρα. Όπως είπε, αυτές είναι «μια άλλη δημόσια διοίκηση έξω από το κομματικό κράτος, αναδιαμόρφωση στο χώρο της παιδείας και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα».