«Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με το Σκοπιανό»

«Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με το Σκοπιανό»

Τι σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια».

Αυτό τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για καλή θέληση και «σημαντικά αποτελέσματα» που έχουν επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, τονίζοντας πως βρισκόμαστε σε μία «εξαιρετικά λεπτή στιγμή» στη διαδικασία αυτή.

«Σε αυτήν τη συγκυρία, όπως και σε κάθε διαδικασία τέτοιου χαρακτήρα, είναι απαραίτητο οι ομάδες εργασίας να μεταφέρουν την εν λόγω καλή θέληση σε ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα αντανακλά με τον πιο προσήκοντα τρόπο τις ουσιαστικές παραμέτρους, επιδεικνύοντας την πολιτική κατανόηση που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

«Με αυτόν τον στόχο στο μυαλό, η Δημοκρατία της Μακεδονίας (sic) εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το συντομότερο δυνατό και πριν από τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η Δημοκρατία της Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι θέματα τέτοιας σημασίας δεν επωφελούνται από βεβιασμένες ενέργειες. Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη να επιτευχθεί μία διαρκής και βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές είναι πολύ σημαντικότερες από την ανάγκη τήρησης οποιασδήποτε προθεσμίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.