Πρώην ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ το αργότερο την Παρασκευή

Πρώην ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ το αργότερο την Παρασκευή

Απέφυγε να σχολιάσει τις φήμες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γειτονικής χώρας

Έντονη φημολογία για επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, πυροδότησε μία ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

«Από διπλωματικές πηγές : Την Πέμπτη ή την Παρασκευή (αυτήν την εβδομάδα), θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στην ελληνική πλευρά της Μεγάλης Πρέσπας για την υπογραφή της συμφωνίας για την αλλαγή της ονομασίας Δημοκρατία της Μακεδονίας.  Κύριος συντονιστής αυτής της συνάντησης υπογραφής της συμφωνίας είναι ο Μπόγιαν Μαρίτσιτς, σύμβουλος στο γραφείο του πρωθυπουργού», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Facebook ο Μιλόσοσκι.

Πάντως, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας απέφυγε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του πρώην ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Μίλε Μποσνιακόφσκι να ξεκαθαρίζει: «Δεν θα σχολιάσουμε ανεπίσημες πληροφορίες, ανεξάρτητα από την πηγή».

Ο Μποσνιακόφσκι ερωτήθηκε επίσης κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου αν οι Ζάεφ και Τσίπρας θα συναντηθούν ή θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, απέφυγε όμως να απαντήσει, τονίζοντας ότι δεν θέλει να δώσει τροφή σε φήμες, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΒΝΑ.

«Πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό και μένουμε στη δήλωση του πρωθυπουργού», είπε, παραπέμποντας στη χθεσινή δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ότι η τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα είναι θέμα ημερών.