Καμμένος: Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα

Καμμένος: Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα

Δείτε τις φωτογραφίες από την υποδοχή της καρδιάς Κανάρη και Μιαούλη και των οστών της Μπουμπουλίνας

«Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

Με αυτή την φράση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τα Ψαρά όπου έλαβαν χώρα οι κεντρικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» αναφέρθηκε στο σκηνικό στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που αλλάζει.

Με αυτό τον τρόπο ο ΥΠΕΘΑ έστειλε μήνυμα για την επέκταση της θαλάσσιας περιοχής εθνικής κυριαρχικής ευθύνης, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ καθώς συμπλήρωσε πως: «Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση και παράλληλα η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου και ίσως αργότερα και πετρελαίου. Αυτό συμβαίνει χάρη στο γεγονός ότι κράτησαν γερά οι Ένοπλές μας Δυνάμεις και το Πολεμικό μας Ναυτικό, ότι παρότι τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων υπέστησαν τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά τους ούτε μια φορά δεν σκέφτηκαν να υποστείλουν το ηθικό τους, τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητά τους και γι’ αυτό τους τιμούμε».

Απαντώντας δε στην ρητορική της Τουρκίας τόνισε πως: «Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα, επεδίωξε, επιδιώκει και θα επιδιώκει πάντα την ειρήνη, αλλά παράλληλα η Ελλάδα κατοικείται από ένα έθνος το οποίο δεν σήκωσε ποτέ στη πλάτη του ζυγό. Όταν οι μεγάλοι πυρπολητές ναύαρχοι ξεκίνησαν τον αγώνα, όπως σωστά είπε ο δήμαρχος, ξεκίνησαν με βαπόρια που μετέφεραν σιτάρι, τα μετέτρεψαν σε πολεμικά πλοία και αντιμετώπισαν και νίκησαν μία τεράστια αυτοκρατορία».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο ακριτικό νησί είχαν ξεχωριστό νόημα καθώς σε αυτό βρέθηκαν οι καρδιές του Κανάρη και του Μιαούλη και τα οστά της Μπουμπουλίνας που οι Ψαριανοί υποδέχτηκαν με θέρμη.