Κικίλιας για Σκοπιανό: Επιζήμιος ο τρόπος που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση

Κικίλιας για Σκοπιανό: Επιζήμιος ο τρόπος που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση

«Υπάρχει στη συμφωνία η εξάλειψη του αλυτρωτισμού; Είναι θωρακισμένη η συμφωνία και η τήρηση του erga omnes;»

Μήνυμα στην κυβέρνηση πως αν προχωρήσει στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας θα βρει τείχος στη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως ο τρόπος που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στο Σκοπιανό, είναι επιζήμιος για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε συνέντευξή του στο Θέμα FM, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως στα καίρια ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντικατοπτρίζουν αυτό που ζητά η ελληνική κοινωνία να μάθει, απάντηση δεν έχει δοθεί εκφράζοντας το ερώτημα αν η κυβέρνηση αποδέχεται τα περί «μακεδονικού έθνους». «Υπάρχει μέσα στη συμφωνία η εξάλειψη του αλυτρωτισμού από το σκοπιανό Σύνταγμα; Είναι θωρακισμένη η συμφωνία και η τήρηση του erga omnes;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν υπάρχει συμφωνία για σύνθετη ονομασία.

«Όποιοι είναι πρόθυμοι και θεωρούν ότι μπορούν να πάνε κόντρα στα συμφέροντα, την ιστορία και την ταυτότητα της χώρας εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα, θα βρουν τείχος στη Νέα Δημοκρατία. Δε δεχόμαστε τη μη αλλαγή του Συντάγματος, δε δεχόμαστε μια σαλαμοποιημένη λύση έναντι της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή στη Ε.Ε., δεν διανοούμαστε να δεχθούμε τα περί μακεδονικού έθνους, ταυτότητας και γλώσσας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν εμποδίζει τα στελέχη της να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος πήγε στο συλλαλητήριο της Αθήνας και το είχε ανακοινώσει από πριν. «Το συλλαλητήριο που τρομοκράτησε τον κ. Τσίπρα που έβγαλε από το ψυγείο την υπόθεση της Novartis. Κανείς δε μπορεί να φιμώσει τον ελληνικό λαό. Πρέπει όμως να υπάρχει προσοχή σε αυτούς που προσπαθούν να το καπηλευτούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.