Φωκάς: Εθνική προδοσία η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία»

Φωκάς: Εθνική προδοσία η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για την επικείμενη συμφωνία για το ονοματολογικό εξαπολύει με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Άρης Φωκάς, κάνοντας λόγο για «έναν μελανό ιστορικό συμβιβασμό».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης «ο ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες ζει το θέατρο του παραλόγου αναφορικά με το Σκοπιανό. Η ελληνική κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, αφαιρεί τους όποιους διπλωματικούς μοχλούς πίεσης διαθέτει, παραχωρώντας τους στην κυβέρνηση των Σκοπίων. Δηλώνει, μάλιστα, ικανοποιημένη καθώς δια στόματος πρωθυπουργού "θα πάρει και δεν θα δώσει", ωστόσο είναι έτοιμη για έναν μελανό ιστορικό συμβιβασμό».

Συνεχίζει δε αναφέροντας ότι «ο κ. Κοτζιάς δηλώνει πως "ονειρεύεται την υπογραφή αυτής της συμφωνίας σε ένα σημείο στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, με μια ωραία γιορτή", ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κάνει δηλώσεις περί "κατ' αρχήν" συμφωνίας και πως η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του “έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα” και όλα αυτά την ώρα που το "όχι" του Σκοπιανού Προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ για ονομασία erga omnes (έναντι όλων) θέτει νέα δεδομένα». Υποστηρίζει δε, ότι «δεν υπάρχει καμία στρατηγική από την ελληνική πλευρά, που καλπάζει προς τον τοίχο και στο συγκεκριμένο θέμα εις βάρος της χώρας».

Καταλήγοντας ισχυρίζεται, ότι «οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν μία από τις μελανότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, την οποία η κυβέρνηση γράφει αυτή την περίοδο με περισσή επιπολαιότητα». Προσθέτει δε, ότι «οι δύο συνοδοιπόροι, Τσίπρας-Καμμένος, στο ξεπούλημα της χώρας, πρέπει να σταματήσουν να κρύβονται ο ένας στο Μονακό και ο άλλος μέσα σε μεγαλοστομίες, κενές περιεχομένου και να ενημερώσουν τους Έλληνες».