Παππάς: Η ΝΔ ανέχεται λογικές ανοχής ή ενθάρρυνσης φασιστικών στοιχείων

Παππάς: Η ΝΔ ανέχεται λογικές ανοχής ή ενθάρρυνσης φασιστικών στοιχείων

Για προσπάθεια συμψηφισμού και κατασυκοφάντησης του κινήματος των αγανακτισμένων έκανε λόγο ο υπουργός

Επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι «ανέχεται να αναπαράγονται στο εσωτερικό της οι λογικές, που δείχνουν ανοχή ή και ενθαρρύνουν φασιστικά στοιχεία», εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Real fm».

«Ο δήμαρχος Άργους παραμένει μέλος της ΝΔ; Αυτό είναι το ερώτημα. Η ΝΔ θα δείξει τώρα αν ανέχεται να αναπαράγονται στο εσωτερικό της οι λογικές που δείχνουν ανοχή ή και ενθαρρύνουν φασιστικά στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, σχετικά με όσα ακολούθησαν την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. «Όταν κάποιοι δίνουν το "πράσινο φως" για τέτοιες τοποθετήσεις, κάποιοι ξεσαλώνουν και το ίδιο ισχύει και από κάποια ΜΜΕ, όπου ακούστηκαν απίθανα πράγματα» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Μιλώντας για το κίνημα των Αγανακτισμένων, στο οποίο υπήρξαν αναφορές τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ότι «η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του μεγαλειώδους κινήματος των Αγανακτισμένων θα πέσει στο κενό», προσθέτοντας ότι εκείνη την περίοδο «υπήρξαν ακροδεξιές φωνές, που προσπάθησαν να πάρουν κεφάλι μέσα στο πλήθος, αλλά δεν τα κατάφεραν, επειδή υπήρχε πνεύμα δημοκρατικών εξελίξεων και αλλαγών». Συμπλήρωσε δε, ότι «πρέπει να αφήσουμε τους συμψηφισμούς με ακραίες επιθέσεις, όταν μιλάμε για ειρηνικές διαδικασίες του κόσμου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα Εξάρχεια και τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, ο κ. Παππάς είπε, ότι στα Εξάρχεια έχουν γίνει σοβαρής κλίμακας επιχειρήσεις για την πάταξη κυκλωμάτων, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες, για να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, όσον αφορά κυκλώματα ναρκωτικών κλπ. Ο υπουργός είπε, ότι οι πράξεις του Ρουβίκωνα είναι καταδικαστέες «αλλά ο συμψηφισμός του μαχαιριού του φονιά του Φύσσα, με όποιον πετάει μπογιά, είναι ατόπημα» και πρόσθεσε ότι και το ποινικό δίκαιο διαχωρίζει αυτές τις πράξεις, κάνοντας λόγο για «φθηνή επιχειρηματολογία που δεν αντέχει στον δημόσιο διάλογο» όσων επιχειρούν να συμψηφίσουν παρόμοιες πράξεις.

Αναφορικά με το Μακεδονικό, ο Νίκος Παππάς τόνισε, ότι «τα τελευταία βήματα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή και να μη δώσουμε την εικόνα άτσαλων κινήσεων. Υπάρχει η δέσμη των προτάσεων Νίμιτς, πάνω στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί μια λύση [...] Η γειτονική χώρα έχει κάνει σημαντικά βήματα και δεν πρέπει αυτό να το βγάζουμε από τη συζήτηση, υπό το φως μιας ατυχούς διαρροής. Στη βάση αυτού του κεκτημένου, μπορούν να γίνουν βήματα για μια λειτουργική συμφωνία».