Μητσοτάκης: Δε συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία-φιάσκο

Μητσοτάκης: Δε συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία-φιάσκο

Ως «ενορχηστρωτή της σκευωρίας» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ

Την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για την υπόθεση της Novartis ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να συζητήσει το θέμα της ψήφου τον Ελλήνων του εξωτερικού και πρόσθεσε: «Σας προκαλώ και σας προσκαλώ να πείτε στους πολίτες του εξωτερικού γιατί τους αρνείστε την ψήφο».

Αναφέρθηκε στο θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών λέγοντας ότι «έχω ζητήσει την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών από το 2004 όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά βουλευτής. Ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό να αποκαταστήσουμε την αδικία που γίνεται σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών μας».

Για το θέμα της Novartis είπε απευθυνόμενος προς της πλειοψηφία: «Δεν θα συμμετέχουμε σε μία ψηφοφορία φιάσκο. Μείνετε εσείς να ψηφίσετε μαζί με την Χρυσή Αυγή και τον κ. Καμμένο».

Κατήγγειλε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως «ενορχηστρωτή της σκευωρίας». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι με την διαδικασία στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο επίτροπος της χώρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και έξι πρώην υπουργοί και πρόσθεσε ότι ενώ ήλθαν για δεύτερη φορά να υπερασπιστούν την αθωότητά τους στην Βουλή «ο κ. Τσίπρας, ο ενορχηστρωτής της σκευωρίας δεν είχε το θάρρος να καθήσει και να τους ακούσει».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πρόκειται για «χυδαία απόπειρα της συμπολίτευσης να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε την πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης και γι αυτό δεν επέτρεψε την διαδικασία στην προανακριτική της Βουλής γιατί όπως ανέφερε θα αποκαλύπτονταν η σκευωρία και οι σκευωροί.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε: «Το ψέμα σας έχει γίνει δεύτερη φύση, γίνατε καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Δεν είσαστε μόνο πρώτοι στα ρουσφέτια, διαβρώνετε τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσπαθείτε να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν"...Σπιλώνεται τους πολιτικούς αντιπάλους και τις συζύγους τους. Το πρωθυπουργικό γραφείο δεν αποδέχεται τον στοιχειώδη δημοκρατικό σεβασμό του πολιτικού αντιπάλου. Θέλετε να οδηγήσετε την χώρα σε διχασμό για να περιορίσετε την συντριβή σας».

Ακολούθως αναφέρθηκε στα της οικονομίας λέγοντας ότι «εξυφαίνεται μία νέα σκευωρία σε βάρος του ελληνικού λαού γιατί είναι ψέματα τα περί καθαρής εξόδου. Είναι ψέματα τα περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής όταν έρχονται νέες μειώσεις των συντάξεων, νέα μείωση του αφορολόγητου και φυσικά η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Η αλήθεια είναι ότι θα περάσουμε από φθηνό δανεισμό σε ακριβό δανεισμό από τις αγορές, ενώ παραμένουν οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις. Οδηγείτε την χώρα σε ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Είναι ψέμα να μιλάτε για υπεραπόδοση της οικονομίας και να στηρίζετε τον ισχυρισμό στο υπερπλεόνασμα, το οποίο βασίζεται σε φόρους και αθέτηση πληρωμών του δημοσίου. Το μεγαλύτερο πλεόνασμα το βγάζετε από τις τσέπες του ελληνικού λαού για να το πάτε στις τσέπες των δανειστών. Η συνειδητή εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι δική σας επιλογή. Γι αυτές τις επιλογές σας θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό».

Κλείνοντας απευθύνθηκε ξανά προς τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι αν πιστεύει ότι τα μνημόνια τελειώνουν ας ρωτήσει τους πολίτες, αν πιστεύει στην καθαρή έξοδο, ας ζητήσει την καθαρή απάντηση των Ελλήνων και σημείωσε ότι τα περί εξάντλησης της τετραετίας δεν τα πιστεύει ούτε ο κ. Τσίπρας.