Λοβέρδος: Πόρισμα επιτροπής χωρίς εξέταση, είναι πράγματα, αυτά;

Λοβέρδος: Πόρισμα επιτροπής χωρίς εξέταση, είναι πράγματα, αυτά;

Για ελεεινή πλεκτάνη και σχέδιο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων κάνει λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ

Ως την τελευταία κοινοβουλευτική πράξη μιας ελεεινής πλεκτάνης και ενός σχεδίου εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, χαρακτήρισε τη σημερινή συζήτηση ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε, αυτό γίνεται με τη θέση των «πολιτικών αντιπάλων» εκτός πολιτικής, με τη μετατροπή τους δηλαδή σε πρόσωπα που αφορούν τον ποινικό νόμο, κι όχι την πολιτική, κι όχι τη Βουλή κι όχι τα κόμματα. Προσέθεσε ότι πρόκειται για «ελεεινή πλεκτάνη», που «εμπεριέχει τα πλέον αποκρουστικά στοιχεία, που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές και που θα μείνουν στην ιστορία ως ένα μαύρο κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής».

Ο κ. Λοβέρδος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι σε αυτό το κεφάλαιο όμως, σήμερα γράφονται μόνο οι πρώτες του σελίδες, γιατί το κυρίως μέρος του θα γραφεί τις μέρες και μήνες όταν «θα αποκαλυφθούν ο αρχηγός, οι υπαρχηγοί, τα μέλη και οι εκτελεστές της σπείρας των παλιανθρώπων, που διοργάνωσαν την ελεεινή αυτή πλεκτάνη».

«Ήδη έχουμε μάθει πολλά. Για το ποιοι είναι οι μασκοφόροι ψευδομάρτυρες και το πώς εκβιάστηκαν ή δελεάστηκαν κάποιοι από αυτούς. Για την ύπαρξη στενότατης σχέσης με την υπόθεση Novartis ή με άλλες υποθέσεις κάποιων από αυτούς, για την ύπαρξη δηλαδή σχέσης με υποθέσεις, που καθιστά παράνομη τη χορήγηση σε αυτούς της προστασίας μέσω της ανωνυμίας. Ακόμη και για το πρόσωπο, μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Σεπτεμβρίου του 2015, που έπεισε τον αρχιερέα της πλεκτάνης, πως η υπόθεση Novartis δεν αφορά κατά κύριο λόγο γιατρούς, αλλά πολιτικούς, προκειμένου να φύγει το δημόσιο ενδιαφέρον από γιατρούς και τον ίδιο και να μεταφερθεί στους πολιτικούς. Και ο αρχιερέας πείστηκε πανεύκολα κι έδωσε τις σχετικές πολιτικές εντολές, αφού έτσι τάχα θα κέρδιζε ψήφους» κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επισημαίνοντας πως όλα θα αποκαλυφθούν στην ώρα τους, «κάλεσε» να μην κάνουν το λάθος «τα μέλη της σπείρας» να πιστέψουν πως η απόσυρση ενός θέματος από την επικαιρότητα καλύπτει με λήθη τη βαρύτατη προσβολή που έχει συντελεστεί. «Η προσβολή και οι πληγές που άνοιξαν θεραπεύονται μόνο με την τιμωρία των υπευθύνων. Δεν υπάρχει άλλο γιατρικό» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Ο κ. Λοβέρδος είπε επίσης, ότι η υπόθεση αυτή είναι μια «άθλια πλεκτάνη» είχε φανεί από την αρχή, όταν διαβιβάστηκαν στη Βουλή, με πολιτικές τυμπανοκρουσίες «μελών της σπείρας», καταθέσεις τριών κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, χωρίς τη συνδρομή κανενός αποδεικτικού στοιχείου, αλλά με φράσεις «θεωρώ, νομίζω, δεν μπορεί παρά να...» φράσεις δηλαδή, που από το άρθρο 224 ΚΠΔ απαγορεύονται να γίνουν δεκτές ως μαρτυρίες.

«Κι εδώ» όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός «είναι πολύ χαρακτηριστική η μελέτη του πρώην εισαγγελέα του ΑΠ κ.Γ.Σανιδά, το άρθρο του καθηγητή κ.Γρ.Καλφέλη, καθώς και η μελέτη του καθηγητή Αρ. Χαραλαμπάκη, κείμενα τα οποία και καταθέτω αμέσως».

«Με βάση λοιπόν παράνομα ληφθείσες συκοφαντίες» είπε ο κ. Λοβέρδος οι "κουκουλοφόροι" κατηγορούσαν δέκα πολιτικά πρόσωπα για κυριολεκτικώς απίθανα πράγματα και αναφέρθηκε στα όσα αναφέρονται στον ίδιο, όταν επί της θητείας του στο υπουργείο Υγείας η φαρμακευτική δαπάνη του ελληνικού Δημοσίου είχε μειωθεί δραματικά και κυρίως η σπατάλη είχε κυριολεκτικά κατεδαφισθεί. «Με κατηγορούν οι ελεεινοί ότι δήθεν έλαβα χρήματα. Από ποιούς; Από εκείνους που ζημίωνα; Κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες δηλαδή, με κατηγορούσαν πως δήθεν έκανα απιστία σε βάρος του δημοσίου στην υπόθεση του φαρμάκου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος, κατηγόρησε επίσης την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ξανάστησε σήμερα δέκα κάλπες για να «πλήξει την τιμή και την υπόληψη των αντιπάλων της» και ενώ «απέρριψε να έλθουν μάρτυρες, στην Επιτροπή, να μεταδίδει η τηλεόραση τις συνεδριάσεις, απέρριψε να έρθουν τα δέκα πρόσωπα και αποχώρησαν τα κόμματα, σήμερα μιλά για πόρισμα».

«Πόρισμα όμως χωρίς εξέταση; Είναι πράγματα, αυτά; Είναι κακόηχη, αντιθεσμική και εξευτελιστική για τη Δημοκρατία η συμπεριφορά σας και οι απολήξεις της. Κι όλα αυτά για σας κανονικά, ανερυθρίαστα. Γιατί άλλωστε να ντρέπεστε αφού αυτοί είστε. Αλλά αφού δεν ντρέπεστε για όλα αυτά, πώς να ντραπείτε και για την καθυστέρηση επί ένα ολόκληρο χρόνο να έλθει στη Βουλή ο φάκελος για τη μη τιμολόγηση φαρμάκων του έτους 2015, ώστε να περάσει ο Σεπτέμβριος του 2017, να παραγραφούν τα αδικήματα του υπουργού σας, του Π.Κ., όπως τον αποκαλεί "από σεβασμό" η εισαγγελία! Πώς να ντραπείτε λοιπόν για τη σκαστή κατάχρηση εξουσίας του άρθρου 239 ΠΚ;! Για την οποία όμως δεν ενδιαφέρει σήμερα τόσο η μη αίσθηση αισχύνης. Εν προκειμένω ενδιαφέρει το εδώλιο του κατηγορουμένου για τους καταχραστές εξουσίας. Κι εδώ θα αποκαλυφθεί, από τους ίδιους τους αρμόδιους εισαγγελείς, αν πήραν σχετική εντολή από σημερινό εν ενεργεία υπουργό» ανέφερε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της πλειοψηφίας.

Ο κ. Λοβέρδος, ζήτησε να εισηγηθεί να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις περί παραγραφής για να μην υπάρξουν - όπως είπε - αενάως μετέωρες συκοφαντίες «της σπείρας και του αρχισυμμορίτη» και υποστήριξε πως γι αυτό άλλωστε η κυβερνητική πλειοψηφία θέλησε να μην υπάρξει εξέταση «κι όλα να κρυφτούν πίσω από λόγια του αέρα και τη διακίνηση υποψιών για τους πολιτικούς αντιπάλους».

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Λοβέρδος είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πως σήμερα διαδραματίζεται το «ρέκβιεμ» μετά από τρεισήμισι μήνες απόπειρας τους να κερδίσουν πολιτική ισχύ, ενώ έχουν προηγηθεί και δύο χρόνια με την υπονόμευση μέσω μισόλογων.

«Η λάσπη όμως που πετάξατε γύρισε απάνω σας και είστε από την κορυφή έως ονύχων καλυμμένοι με λάσπη παραγωγής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.... Γιατί όταν επιχειρείς να κατηγορήσεις και να εμπλέξεις αθώους ανθρώπους, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, για τις οποίες θα δώσεις λόγο στον υπέρτατο κριτή, που είναι ο ελληνικός λαός, θα κληθείς να λογοδοτήσεις και αλλού. Τελικά είστε η πιο αποκρουστική μορφή εξουσίας που γνώρισε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση. Είστε αυτό με το οποίο σας χαρακτήρισε, ο Μίκης Θεοδωράκης και σας πόνεσε, όταν μίλησε για αριστερόστροφο φασισμό. Όσο όμως και να βυσσοδομείτε, όσο και να προσπαθείτε να εξοντώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, οι μόνοι που θα εξαφανιστείτε είστε σεις οι ίδιοι, γιατί εκτός από τις δέκα κάλπικες κάλπες, στις οποίες θα προσέλθετε μόνοι σας απόψε, θα στηθούν και κάποιες άλλες, σε ολόκληρη τη χώρα, κι εκεί θα προσέλθει όλος ο λαός. Σε εκείνες τις κάλπες θα καταποντιστείτε και για εκείνες τις κάλπες ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.