Χατζηδάκης: Λύση σαλαμοποίησης προωθεί η κυβέρνηση στο Σκοπιανό

Χατζηδάκης: Λύση σαλαμοποίησης προωθεί η κυβέρνηση στο Σκοπιανό

Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «μιλάει με δύο γλώσσες»

«Είναι δεδομένη η θέση μας ότι χρειάζεται ενιαία και οριστική λύση, με μια συμφωνία που να περιλαμβάνει μία ονομασία erga omnes και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της αναθεώρησης του συντάγματος, της γλώσσας, της μακεδονικής εθνότητας, του αλυτρωτισμού στο σύνολό της» τόνισε μιλώντας για το ζήτημα της ΠΓΔΜ στην ΕΡΤ1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Υποστήριξε δε, ότι «φαίνεται, ότι μια τέτοια λύση δεν είναι μπροστά μας, αλλά μια λύση που πηγαίνει σε σαλαμοποίηση του θέματος και παραπέμπει θέματα, όπως το σύνταγμα στο μέλλον και άλλα ζητήματα δεν τα αντιμετωπίζει καθόλου. Αν αυτό συμβαίνει, δεν μας ικανοποιεί. Αν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι πρέπει να ενημερώσει την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είμαστε ανοικτοί για κάθε ενημέρωση». Υποστήριξε ακόμη, ότι το πρόβλημα δεν είναι στη ΝΔ, αλλά στην κυβέρνηση που «μιλάει με δύο γλώσσες».

«Δεν είμαι σίγουρος, ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει την όποια λύση στη Βουλή, όχι γιατί δεν θα βρει τις ψήφους -πιστεύω ότι θα τις βρει- αλλά δεν ξέρω πως θα μπορέσει να χειριστεί τον κόσμο των συλλαλητηρίων», είπε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ εκτίμησε, ότι τα συλλαλητήρια προκλήθηκαν από την ευαισθησία που υπάρχει για το θέμα και από τις ταπεινώσεις που αισθάνεται ότι έχει υποστεί ο Έλληνας πολίτης λόγω των μνημονίων και της κρίσης. «Δεν ήταν μόνο ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαπαιδαγωγηθεί διαφορετικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε χαρακτηριστικά.