Εκλογές μέσα στο 2018 βλέπει ένας στους τρεις Έλληνες

Εκλογές μέσα στο 2018 βλέπει ένας στους τρεις Έλληνες

Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να αυξάνεται κατά μισή μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 8%, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Ελληνική Λύση με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,5% των πολιτών, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 7,5%.

Η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί και στην παράσταση νίκης, με ποσοστό 56% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι ερωτηθέντες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 32% και τον Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 22%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας στους τρεις πολίτες (34%) αναμένει εκλογές μέσα στο 2018, με το 28% των πολιτών να εκτιμά ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης, και το 25% να βλέπει εκλογές στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Αρνητικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη σε ποσοστό 57%, έναντι ενός 30% που κρίνει θετικά την κυβέρνηση, ενώ οι ερωτηθέντες εμφανίζονται δύσπιστοι ως προς το αν μπορεί να ακυρωθεί ή να ανασταλεί η μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019, με το 36% να θεωρεί πως είναι εφικτή η αναστολή της μείωσης, και το 48% να εκτιμά πως δεν είναι.

Εξάλλου, μόνο το 23% των πολιτών δηλώνουν ότι θα καταφέρουν να πληρώσουν φέτος όλες τις οφειλές τους προς την εφορία. Το 22% εκτιμά ότι θα πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών του, ένα ακόμα 22% ένα μικρό μέρος τους, ενώ το 7% δηλώνει πως δεν θα μπορέσει να πληρώσει καμία οφειλή.