No comment από Τσίπρα και Ζάεφ μετά την συνάντηση

No comment από Τσίπρα και Ζάεφ μετά την συνάντηση

Οι δύο ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις αν και ο Αλ. Τσίπρας είχε προϊδεάσει για την μην ύπαρξη ουσιαστικού αποτελέσματος

Χωρίς κοινές δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής της Σόφιας για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών διήρκεσε περίπου μία ώρα και ο Πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε την ελληνική θέση περί χρήσης του ονόματος έναντι όλων (erga omnes) και συνταγματικές αλλαγές.

Χθες εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε προϊδεάσει για την μην ύπαρξη ουσιαστικού αποτελέσματος στη σημερινή συνάντηση, λέγοντας ότι «έχουμε κάνει βήματα, τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Μετα την συνάντηση με τον κ. Ζάεφ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα.