Αποδεκτή η παραίτηση Σακελλαρίου από τον Κοντονή

Αποδεκτή η παραίτηση Σακελλαρίου από τον Κοντονή

«Η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης»

Η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου «υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με αφορμή την επιστολή παραίτησης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαου Σακελλαρίου.

Ο υπουργός - ο οποίος έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου - επισημαίνει «ότι η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες».

Μάλιστα, ο κ. Κοντονής «καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως».

Παρακαλούμε περιμένετε ...