Τα εθνικά θέματα στην ατζέντα Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του ΕΛΚ

Τα εθνικά θέματα στην ατζέντα Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του ΕΛΚ

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στη Σόφια για τη σημερινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στη Σόφια μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Στο επίκεντρο της ατζέντας του κ. Μητσοτάκη θα είναι το Σκοπιανό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, για το οποίο θα ζητήσει να αυξηθούν πιέσεις από την ΕΕ προς την Άγκυρα για την άμεση απελευθέρωση τους. Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται σύμφωνα με την Πειραιώς ότι θα διαμηνύσει, πως δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια λύση με δόσεις, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα συμβιβασμό, που θα προβλέπει τη σαλαμοποίηση της λύσης.

Αντιθέτως, η ΝΔ επισημαίνει, ότι αυτό που θέλει, είναι ότι πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ για την ένταξη της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, να έχει γίνει πράξη η χρήση του ονόματος erga omnes και η αλλαγή του Συντάγματος.