Αντιπρόταση εκλογικού νόμου θα καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής

Αντιπρόταση εκλογικού νόμου θα καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής

Αντίθετο σε αποσπασματικές αλλαγές δηλώνει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά

Συνολική αντιπρόταση για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα από το ισχύον, και για τη κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, πρόκειται να καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής στη συνάντηση την Πέμπτη των εκπροσώπων των κομμάτων με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή πρόσκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Το ΚΙΝΑΛ πρόκειται να είναι αντίθετο σε αποσπασματικές αλλαγές. Στη συνάντηση της Πέμπτης, το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει συνολική αντιπρόταση εκλογικού νόμου, με αναλογικό μπόνους για το πρώτο κόμμα.

«Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στις προτάσεις για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και τη ψήφο των ομογενών που απέρριπταν» σημείωσαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά μετά από ευρεία σύσκεψη στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Κίνημα Αλλαγής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά και στελέχη που έχουν χειριστεί εκλογικούς νόμους στο παρελθόν, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Δημήτρης Τσιόδρας κ.ά.