Κουρουμπλής: Το 2015 σπάσαμε τα μούτρα μας

Κουρουμπλής: Το 2015 σπάσαμε τα μούτρα μας

«Θα υπάρξει εποπτεία, επιτροπεία δεν θα υπάρχει»

Ερωτηθείς για τη «βόμβα» Πετρόπουλου σχετικά με την περικοπή των συντάξεων ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συνέστησε «λίγη υπομονή», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα πράγματα μπορεί να πάνε και καλύτερα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μίλησε για την έξοδο από το μνημόνιο, επαναλαμβάνοντας τη διαφορά μεταξύ επιτροπείας και εποπτείας. «Θα υπάρξει εποπτεία, επιτροπεία δεν θα υπάρχει», ξεκαθάρισε.

«Εγώ δεν λέω μεγάλες κουβέντες ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, δεν νομίζω ότι λέει κανείς ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Η χώρα αποκτά μεγαλύτερο περιθώριο χειρισμών», σημείωσε, και πρόσθεσε:

«Η χώρα δεν έπρεπε να μπει σε αυτή την περιπέτεια. Ο Τσίπρας κληρονόμησε μια χώρα υπό οικονομική κατοχή», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις τυχόν ευθύνες, ο υπουργός επισήμανε πως «θα κληθούμε στο τέλος της τετραετίας για αυτά τα χρόνια που έχουμε κυβερνήσει».

«Στο τέλος θα κριθεί ο Τσίπρας, εγώ περπατάω μέσα στον κόσμο, κυκλοφορώ στον δρόμο και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα του δώσει ακόμα μια ευκαιρία. Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος», δήλωσε.

Στην επιλογή του όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το μνημόνιο, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «ήταν μια συνειδητή επιλογή».

«Ο Τσίπρας το 2015 επιχείρησε τη σύγκρουση και την αλλαγή, αλλά σπάσαμε τα μούτρα μας, δεν πιστεύαμε ότι η Ευρώπη είναι τόσο αδιάλλακτη, σπάσαμε τα μούτρα μας, τι να κάνουμε;», τόνισε.