Στους κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία αύριο ο Κεφαλογιάννης

Στους κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία αύριο ο Κεφαλογιάννης

«Δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου» δηλώνει ο ευρωβουλευτής

Τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας επισκέπτεται αύριο Δευτέρα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Κεφαλογιάννης θα έχει συνάντηση με τους δυο στρατιωτικούς.

Το αίτημα του ευρωβουλευτή έγινε αποδεκτό από τις τουρκικές αρχές. Το αίτημα είχε υποβληθεί στις 25 Μαρτίου στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην Άγκυρα, όταν βρέθηκε εκεί ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Η θετική απάντηση εκ μέρους των τουρκικών αρχών τυυ αιτήματος του Έλληνα ευρωβουλευτή, θεωρήθηκε τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ΕΕ ως ένα πρώτο θετικό μήνυμα της τουρκικής κυβέρνησης στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ήδη πάνω από εβδομήντα μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενόψει της επίσκεψης.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι θα πει στους Έλληνες στρατιωτικούς ότι «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ, είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά». Ενώ υπενθύμισε την έντονη καταδίκη του Ευρωκοινοβουλίου προς την Τουρκία για την κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.