Τι συζήτησαν Παυλόπουλος και Τσίπρας με τον Κάρολο

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος και Τσίπρας με τον Κάρολο

Στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός, κατόπιν πρόσκλησης της Τερέζας Μέι

Ορόσημο στις σχέσεις της Ελλάδας και της Βρετανίας μπορεί να αποτελέσει η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στην Αθήνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε πρόσκληση που του απηύθυνε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέϊ, να επισκεφθεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

Τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Βρετανία θα πετύχουν πολλά με τη συνεργασία τους στα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης, εξέφρασε, από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα Καμίλα έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου - καθώς είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα - και αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών τονίζοντας: «Ποτέ δεν ξεχνάμε τον Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους». «Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα φιλίας που έχουμε από τη σύσταση του ελληνικού κράτους» πρόσθεσε.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή που του επιφύλασσε, μίλησε για τους στενούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών. «Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε» επισήμανε.