«Η κυρία Σπυράκη διέσπειρε ψευδή είδηση»

«Η κυρία Σπυράκη διέσπειρε ψευδή είδηση»

Για fake news κατηγορούν την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Για διασπορά ψευδούς είδησης κατηγορούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπήκε στον κόπο να προβεί στη βασική δημοσιογραφική διαδικασία της διασταύρωσης της είδησης, με αφορμή τη δήλωσή της και τη «δήθεν πληροφορία» ότι «ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο, και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη, θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ».

Απαντώντας στη συγκεκριμένη δήλωση, οι πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν συγκεκριμένα ότι στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:

- Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

- Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου, εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

- Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.

- Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Καταλήγοντας οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν: «Η κυρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας».